Select menu item

Obisk pri pediatru

Obisk pri pediatru

 

Nekaj malega o tem, kako si olajšati obisk pri pediatru.

Obisk poenostavimo, kolikor je le mogoče. teddy-242851_1280

Za obisk pri zdravniku s seboj ne potrebujete toliko prtljage, kot da odhajate za cel vikend na dopust….Vedno znova v naše ambulante namreč prihajajo starši preobloženi s torbami in torbicami in lupinicami za dojenčke……

Za dojenčka zadostuje le ena rezervna plenička in morda zavitek robčkov za brisanje. Za starejše otroke, pa še tega ne potrebujete.

Če pričakujete daljše čakaje je dobro imeti s seboj nekaj pijače, odvisno pač od starosti otroka.

Ne pozabite na zdravstvene kartice, otrokovo in kartice staršev, če boste potrebovali izdajo bolniškega lista za stalež za nego.

Otroci se daleč najbolje počutijo v naročju staršev, tako da lahko vozičke in lupinice mirno pustite v avtomobilu.

 

Otroka na obisk pri zdravniku pripravite, razložite, kako bo pregled potekal. Na sebi lahko pokažete, kako mu bo zdravnik poslušal srce in pljuča, kako bo pregledal usta…

Tudi morebitno »pikanje« v laboratoriju oz. cepljenje ni nič hudega, če je otrok na to pripravljen.

Otroku pregled pri zdravniku lahko močno olajšamo starši, če smo mirni, sami zaupamo, da pregled in vse kar zraven sodi otrok potrebuje in je v njegovo dobro. Mamino ali očetovo negotovost otroci seveda dobro čutijo in so v tem primeru tudi sami prestrašeni, jokajo.

NIKOLI, ampak res NIKOLI otroka ne strašite z grožnjami, kaj da mu bo zdravnik naredil… Še vedno namreč pogosto slišimo tiste…«Če ne boš priden, ti bo dal/dala injekcijo«….

S svojim pediatrom se pogovorite, kakšna so »pravila igre« ob nastopu staleža za nego bolnega otroka. Pogosto, ko otrok ni zelo prizadet, ni ravno smiselno odhiteti k zdravniku v prvih urah po začetku bolezni.