Select menu item

Potovalna lekarna za otroke

Potovalna lekarna za otroke

 

Kaj od potovalne lekarne vzeti s seboj, ko se odpravljamo na dopust ali potovanje z otrokom. Sem zagovornica »vitkega« potovanja..torej čim manj. Če namreč želimo vzeti s seboj vse za vse primere, ki si jih ob najbolj natančnih skeniranjih vseh mogočih zgod in nezgod lahko zamislimo, bomo potovali s prikolico, ki jo bodo z veseljem napolnili v kateri od lekarn….

Vsekakor na pot ne smemo brez sredstva za zniževanje temperature in proti bolečini. Največkrat se odločamo za učinkovini paracetamol ali ibuprofen, ki ju številni proizvajalci izdelujejo v različnih oblikah in z različnimi imeni…ne bom naštevala, saj jih poznate. Paracetamol je mogoče dobiti tudi v obliki granul, v posamično pakiranih odmerkih, ki jih raztopimo v tekočini. Za na pot je to zelo praktično, saj se ni treba bati, da bomo razbili ali polili stekleničko sirupa ali, da se nam bodo na vročini stopile svečke.

Koristno je tudi mazilo proti srbečici po pikih insektov. Fiziološka raztopina bo koristna za izpiranje oči ali nosu.

Ob morebitni driski in bruhanju je fino, če imamo s seboj vsaj nekaj tablet za pripravo izotonične raztopine za rehidracijo. Tudi tiste za pripravo športnih rehidracijskih napitkov so čisto dobre.

Seveda se moramo opremiti tudi za oskrbo raznih ran in odrgnin. Obliži naj bodo tisti najbolj odporni, streč tekstilni, da bodo obstali tudi na prepoteni koži in prenesli celo kakšno kopanje. Dodajmo vsaj en krep povoj in nekaj posamično pakiranih sterilnih gaz.

Malo »off record« je ob malo večjih, bolj aktivnih otrocih dobro kupiti tudi kirurške obliže, ki učinkovito nadomestijo šivanje manjših razpočnih ranic ( tiste malo večje naj pa vsekakor pregleda zdravnik).

Vse kar je več, pa običajno zlahka kupimo v lokalnih lekarnah. Če so otroci bolj bolni je itak bolje, da jih pregleda zdravnik, tako da, če potrebujejo dobijo ustrezna zdravila, oziroma, da primerno oskrbijo večje poškodbe.